اخبار حوزه زنان

اخبار حوزه زنان (592)

دانشنامه اهل بیت (ع) در سلسله کارگاه های آموزشی خود در نظر دارد کارگاه «جایگاه مطالعات بین رشته ای علوم اسلامی در دانش نامه نویسی» را توسط استاد دکتر احمد پاکتچی برگزار نماید.
این کارگاه در اولویت اول برای نویسندگان دانش نامه اهل بیت (ع) برگزار می گردد. در اولویت های بعدی طلاب سطح سه و چهار و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری می توانند در این کارگاه شرکت نمایند.

لطفا جهت ثبت نام، نام، سطح تحصیلات و رشته تحصیلی خود را تا یکشنبه 17/10/96 به شماره 09033732754 ارسال نمایید.

•    برای شرکت کنندگان در کارگاه گواهی حضور صادر خواهد شد.
•    زمان: پنجشنبه 21 دیماه 1396 –  ساعت 8 صبح تا 17:30 عصر
•    مکان متعاقبا در پیامک به ثبت نام کنندگان اعلام خواهد شد.

کمیته فنی و داوری یازدهمین دوره مسابقات قرآن سراسری دارالقرآن امام علی(ع) از رقابت بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ بانوی شرکت‌کننده در این دوره از مسابقات در ۱۰ سالن مجزا به صورت همزمان خبر داد.

محمد بادپا، مسئول کمیته فنی و داوری یازدهمین دوره مسابقات قرآن سراسری دارالقرآن امام علی(ع) ضمن بیان این مطلب گفت: در این دوره از مسابقات حدود هفت هزار و ۲۰۰ نفر از بانوان در سراسر حضور یافتند که با توجه به حجم بالای مستابقین، مدیریت و برنامه‌ریزی ویژه را می‌طلبید.

وی با اشاره به اینکه تیم خاصی در بخش فنی و IT این مسابقات تشکیل دادیم، اظهار کرد: طی آن برنامه‌ریزی به عمل آمد که سعی شد هر روز یک استان در مسابقات حضور داشته‌باشند.

بادپا با اشاره برپایی همزمان این دوره از مسابقات در ۱۰ سالن مجزا، اضافه کرد: که این مسابقات با قضاوت حدود ۵۰ داور بین‌المللی و کشوری درحال انجام است.

مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» که پیش از این با نام «خوشحال بودم که نمی توانستم متنفر باشم» از نگاه «نور» ژورنالیست جنگ است.
این زن روزنامه نگار با همه مخاطره‌ها و فشارهای اجتماعی که برای حضورش در جنگ با داعش وجود دارد مصرانه مبارزه می‌کند، پا به پای رزمنده‌ها پیش می‌رود و گزارش می‌گیرد.
رویکرد این مستند پرداختن به زنان و کودکانی است که در جنگ با داعش بودند. از این‌رو، برای اولین بار تصاویری از این زنان در یک اثر نشان داده می‌شود که تا به‌حال در هیچ فیلم مستند یا رسانه‌ای نمایش داده نشده است‌.
این فیلم که در سه بخش ملی، بین‌الملل و شهید آوینی، حضور دارد، فردا یکشنبه 19 آذر، ساعت 18 در سالن شماره یک و روز پنجشنبه 23 آذرماه از ساعت 21:15 دقیقه در سالن شماره پنج، برای علاقه‌مندان اکران می‌شود.
رضا فرهمند تاکنون جوایزی مانند منتخب بهترین فیلم نیمه بلند در جشنواره حقیقت برای فیلم «پرسوک»، منتخب بهترین فیلم مستند از جشنواره سینما حقیقت برای فیلم «اتاق صعود»، سیمرغ بلورین بهترین فیلم نیمه بلند از بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم «اتاق صعود»، برنده جایزه بهترین فیلم از جشنواره سینه وست استرالیا برای ساخت فیلم «شیرزاد» را در کارنامه خود دارد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران با عنوان «سینماحقیقت» را طی روزهای 19 تا 26 آذرماه 1396، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی (ع) است، در پردیس سینمایی چارسو شهر تهران برگزار خواهد کرد.

دولت قزاقستان لایحه ممنوعیت استفاده از پوشش‌های اسلامی از جمله چادر و برقع را به پارلمان این کشور فرستاد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری از وستی، نورلان یرمکبایف، وزیر امور دینی و جامعه مدنی قزاقستان گفت: دراین قانون استفاده از هر نوع لباسی که باعث پوشیدن صورت فرد شود به دلایل امنیتی ممنوع می‌شود.
وی گفت: در آماده‌سازی این طرح نهاهای مختلف دولتی و غیر دولتی و کارشناسان حضور داشتند، توجه زیادی به تجربه‌های بین المللی شد و چنین اقداماتی در حال حاضر در قوانین دیگر کشورها همانند بلژیک، فرانسه و … برای محافظت از امنیت شهروندان اجرا می‌شود.
به گفته این مقام قزاق، استفاده از هر نوع برقع، روبنده، چادر، ماسک و … که به نوعی باعث پنهان شدن چهره افراد شود، جرم تلقی شده و ممنوع است.
همچنین دراین لایحه نظارت بر آموزش‌های مذهبی برای دانشجویان قزاق در دانشگاه‌های خارج از این کشور، نظارت بر فعالیت‌های مذهبی کارکنان دولت، نظارت بر مراسم ازدواج‌های افراد مذهبی در کنار ممنوعیت پوشش‌های اسلامی چادر و برقع در نظر گرفته شده است.
پیش‌بینی می‌شود این قانون تا پایان امسال در پارلمان قزاقستان به تصویب برسد.
بیش از هفتاد درصد از جمعیت ۱۸ میلیون نفری قزاقستان، مسلمان سنی مذهب هستند.

کمیته مسلمانان مجلس نمایندگان فیلیپین با تصویب لایحه روز ملی حجاب ، آن را به مجلس نمایندگان برای تأیید نهایی معرفی کرده است.

سیتی تورابین هاتامان، نماینده حزب سیاسی «آناک میندانائو» و طراح لایحه روز ملی حجاب با نزدیک‌شدن به روز جهانی حجاب، خواستار تصویب نهایی این لایحه از سوی مجلس فیلیپین شد.

روز جهانی حجاب در سال ۲۰۱۳ توسط یک فعال مسلمان آمریکایی در اعتراض به تبعیض علیه زنان مسلمان محجبه و تأکید بر آزادی دینی اعلام شد و بانوان مسلمان بسیاری از نقاط دنیا هر سال در اول ماه فوریه به این مناسبت برنامه‌های متعددی برای روشنگری در مورد حجاب برگزار می‌کنند.

هاتامان گفت: حجاب برای هر زن مسلمان یک حق است. حجاب فقط تکه‌ای لباس نیست بلکه سبک زندگی آن‌ها است. در قرآن بر اهمیت وقار و محجوبیت پوشش بانوان تأکید شده است.

وی افزود: با این حال هنوز در سراسر جهان زنان با حجاب با تبعیض و رفتارهای نادرست مواجه هستند. در برخی دانشگاه‌های ما نیز دانشجویان مسلمان از داشتن حجاب منع می‌شوند.

هاتامان گفت: بعضی از این دانشجویان برای ادامه تحصیل ناچار به تن‌دادن به قوانین می‌شوند و برخی درس را رها می‌کنند و این‌ها نقض آشکار آزادی دینی دانشجویان است.

هدف از تعیین روزی به نام روز ملی حجاب در فیلیپین، مقابله با تصورات نادرستی است که حجاب را با سرکوب، نداشتن آزادی و تروریسم مرتبط می‌کند. همچنین تلاش برای توقف تبعیض‌ها علیه زنان مسلمان و دفاع از آزادی دینی از دیگر اهداف این حرکت است.

صفحه1 از119